Parka jas

Parka jas

Historie van een Parka jas. Lees meer in onderstaande blog over de parka winterjas voor heren en dames

Parka dames winterjas

Je bent op zoek naar een warme winterjas 2016 en 2017? Dan is de parka dames misschien iets voor je. Een parka met of zonder bontkraag wordt vaak in één adem genoemd, parka jas verschilt van de andere winterjassen/ . Wat een parka een parka maakt, en hoe je deze kunt dragen, wordt hier uitgelegd.

 

Waar komt de naam ‘Parka jas’ vandaan?

De benaming ‘parka’ komt uit het Amerikaans-Engels. Zij leven op de Aleoeten, een eilandengroep die toebehoort aan Alaska. Deze groep mensen leenden het woord ‘parka  van de Russen. In Rusland betekent het woord namelijk letterlijk: ‘een jas gemaakt van pels.’ En dat is precies wat een parka is.

De parka jas wordt herkent aan de aangehechte capuchon, die meestal is afgewerkt met bont of een soortgelijk materiaal. Toch is een parka-jassen-dames/ niet hetzelfde als andere winterjassen.

 

Het verschil tussen een parka en andere winterjassen

Een parka heeft namelijk altijd een gevoerde capuchon, knopensluitingen, afgesloten mouwen en een kraag. Zitten deze eigenschappen niet op de jas, dan is het geen parka. In de praktijk wordt een anorak vaak een parka genoemd, maar dat is dus niet juist.

 

Hoe draag je een parka?

Je hoeft niet per se een donkere kleur parka te kiezen. Dat hoeft uiteraard niet. Kies gerust voor een gewaagd printje. Dan kies je als outfit voor simpele accessoires en simpele kleding. Kies voor iets klassiek.

Een parka is nu ook vaak te verkrijgen in verschillende kleuren bont.

 

Wat kost een parka jas?

Een parka is zo goedkoop of zo duur als je zelf wilt. Er zijn parka’s voor onder de honderd euro, maar we hebben ze ook gezien voor 3800 euro. Het ligt dus aan je persoonlijke wensen en wat je precies kunt verwacht van een parka jas.

 

De jas die nooit is weggeweest

Deze winterjas kwam op in de jaren ’60 en is sindsdien nooit weggeweest. De parka jas blijft Ieder jaar terugkomen in de wintercollecties van de verschillende ontwerpers. De jas werd eigenlijk pas bekend toen er een nylon uitvoering van op de markt kwam. De gewatteerde voering en de met bont afgewerkte capuchon maakte de jas lekker warm, en daarmee aantrekkelijk.

Oorspronkelijk werd de jas gebruikt in de Amerikaanse krijgsmacht. Sindsdien werd de jas zo populair, dat het tot op de dag van vandaag wordt nagemaakt. We kunnen nu niet meer zonder de parka.

Bestel jouw nieuwe Parka jas online bij Leather City!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »