Tips voor het onderhoud van leren jassen

Tips voor het onderhoud van leren jassen

Tips voor het onderhouden van de leren jassen dames, leren jassen heren, dames leren jassen en heren leren jassen.

 

Tips voor het onderhouden van je leren jas

Ben je met je leren jas in een regenbui terecht gekomen? Geen paniek. Laat uw jas op kamertemperatuur drogen en wrijf het leer vervolgens tegen elkaar aan. De donkere watervlekjes zullen er dan vanzelf uitgaan. 

Door de duurzaamheid van leer is een dames leren jassen en heren leren jassen een echte investering, maar het is wel belangrijk dat je het goed onderhoudt met de ledercreme en lederspray. Leren jas kunt u niet wassen, dus ga er voorzichtig mee om, behandel vlekken direct en laat uw jas https://www.leathercity.nl/leren-jassen-dames/ niet in de zon liggen om de verkleuren te vermijden.

Leer is een natuurlijk materiaal en als het nat wordt, zuigt het al het water op, krimpt het en droogt het hard en stug op. Maar hoe zorg je er dan voor dat het je leren jas mooi blijft? Wij hebben een paar onderhoudstips en tips voor het verwijderen van vlekken.

 

Leren jas schoonmaken

Welke materialen en producten zijn goed voor het behandelen van leren jassen dames en leren jassen heren?

 • Watervlekken (regenvlekjes) kun je verwijderen met een fijne, zachte borstel of door het leder tegen elkaar aan te wrijven.

 • Haal zoutvlekken weg door het leer te behandelen met een mengsel van 3 delen witte azijn en 1 deel water. Dep het mengsel met een droge doek op de vlek en laat het intrekken.

 • Om het vet te absorberen kan je er talkpoeder op strooien. Laat het een tijdje liggen en veeg het talkpoeder er vervolgens met een zachte borstel af.

 • Behandel overige vlekken op leer met een lichtvochtige spons en een klein beetje milde handzeep.

 

Leren jas: onderhoudstips 

Volg onderstaande tips om ervoor te zorgen dat je mooie leren jas langer meegaat:

 • Spuit je nieuwe leren jas voor het dragen altijd in met vlek- en waterafstotende lederspray. Hierdoor zal het leer beter beschermd zijn tegen regen en andere potentiële vlekken.

 • Laat je leren jas nooit in de zon liggen. Door warmte kan het leer enorm verkleuren. Leg het leren jas dus ook nooit te drogen op de verwarming of dichtbij een andere warmtebron.

 • Stop je leren jas nooit in een plastic zak. Leer moet kunnen ademen om mooi blijven.

 • Hang je leren jas altijd op aan een kledinghanger in plaats van aan het lusje. Hierdoor wordt de pasvorm beter behouden.

 • Is het leer stuk gegaan of ruw geworden? Maak het dan weer soepel door het te behandelen met een speciale lederspray.

 • Gebruik nooit bijtende of chemische middelen om het leer te behandelen.

 • Controleer voordat je met producten aan de slag gaat altijd eerst de was instructies.

Leren jassen zijn populair: ze zijn tijdloos, stoer, trendy overal bij en gaan jarenlang mee! Om zo lang mogelijk van je investering te genieten is het echter wel belangrijk om deze zorgvuldig te onderhouden.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »